In 3 stappen werken we toe naar een structurele verbetering in je gezondheid:

STAP 1: INZICHT

Voor uitgebreid inzicht verzamelen we informatie op drie manieren:

  • Jouw verhaal // gesprek om jouw situatie in kaart te brengen waarin verschillende onderwerpen aan bod komen zoals je emotionele en fysieke klachten, algemene lichaamsfunctie, relevante ontwikkelingen en situaties in je leven, emoties en manier van denken, dagelijkse levensstijl, etc
  • Controle van drukpunten onder de voeten. Daarnaast analyse van je pols en tong // onderdeel van de klassieke Chinese diagnostiek. Zowel de pols als de tong zijn een afspiegeling van je hele gestel en geven informatie over hoe het ervoor staat. Beide polsen worden gevoeld en de tong wordt bekeken. Let op: poets je tong niet voor de behandeling, daardoor haal je mogelijk belangrijke informatie weg.
  • Scan met de ECIWOgraaf // de ECIWOgraaf is een meetapparaat wat een scan maakt op je hand, daaruit rolt een grafiek die precies weergeeft hoe je energiehuishouding op dat moment is.
Door deze drie manier te combineren ontstaat een uitgebreid beeld van je situatie.

STAP 2: BEHANDELING

Het doel van de behandeling is om het zelfherstellende vermogen van het lichaam te ondersteunen en zo een herstelproces in gang te zetten. Met inzicht in jouw specifieke situatie wordt de behandeling vormgegeven.

  • De basis van elke behandeling is BBRS Acupunctuur; de punten die geprikt worden zijn specifiek afgestemd op wat jouw lichaam op dat moment nodig heeft. Acupunctuur wordt gecombineerd met het gebruik van drukpunten op je lichaam. Deze liggen hoofdzakelijk op de voeten, maar ook op bijv. handen of hoofd.
  • Coaching wordt ingezet om te komen tot inzicht in de oorzaken van je klacht(en) en om helder te krijgen waar voor jou waardevolle oplossingen en handvatten liggen.
  • Na de behandeling kan het prettig zijn om even rustig aan te doen om zo het effect door te laten werken.

 

 

STAP 3: IN DE PRAKTIJK

In de praktijk heb jij zelf de belangrijkste rol. Tijdens de behandelingen word je je meer bewust van jezelf en leer je hoe je positieve verandering in je levensstijl aanbrengt. Het is dan aan jou om deze inzichten toe te passen, knopen door te hakken, gewoontes te veranderen, huiswerk te maken, aandacht te besteden aan voeding, etc. Hoe beter je dit doet hoe beter doorgaans je herstel verloopt én tegelijkertijd zorg je ervoor dat je niet zo snel terugvalt en de kans op nieuwe klachten vermindert.

HET PROCES VAN HERSTEL
Vaak zijn klachten al geruime tijd aanwezig en in de loop der tijd toegenomen in heftigheid en/of complexiteit. Het is belangrijk dit te realiseren. Het doel van de behandelingen is om zowel de klacht zelf, als de oorzaak aan te pakken. Dit gebeurt niet van de ene op de andere dag, het is een proces en de duur van het herstel is afhankelijk van de ernst van de klacht(en), de duur en jouw vermogen voor verandering en herstel.


 

 

 

 

—————————————————————————————————————————————-

Belangrijk: De diagnose die in de praktijk wordt gesteld is volgens de alternatieve geneeswijzen, het is dus geen Westerse diagnose. Een behandeltraject bij Pink Lotus is dan ook geen vervanging voor een bezoek aan de (huis)arts. Pink Lotus is voorstander van een samenwerking tussen de Westerse en de Oosterse geneeswijze.