PIJN – Chronisch – Hoofdpijn – Spanning – Nekpijn – Rugpijn – Schouderpijn – Uitstralende pijn – Bekkenpijn – Ongemak – Tintelingen – Prikkelbare darm – Heuppijn – Elleboogpijn – Vage pijn – Stekende pijn – Buikpijn – Menstruatiepijn, Ischias, Pijn na operatie, Pijn bij kanker/chemo, Etc


De belangrijkste reden dat we tientallen jaren geleden de acupunctuur vanuit China naar het Westen hebben gehaald is vanwege het vermogen om pijn te verlichten. Momenteel zijn er velen onder ons die kampen met verschillende soorten PIJN, waardoor je beperkt kunt worden in je beweging, je dagelijks leven en mogelijk zelfs minder kunt genieten van het leven. Omdat acupunctuur op een hele andere manier werkt met pijn dan de reguliere geneeskunde, kunnen deze elkaar mooi aanvullen. Het is in ieder geval de moeite waard om het eens te komen ervaren. Na max. 4 sessies weet je namelijk of acupunctuur wat voor je kan betekenen en of je de behandelingen voort kunt zetten of dat het voor jou niet de juiste aanpak is. Wens je graag wat meer informatie of wil je specifiek overleggen wat het voor jou zou kunnen betekenen, voel je vrij om te mailen of te bellen, ik geef je graag een persoonlijk advies.


 

 

Stress – Overspannen – Burnout

Stress uit zich bij iedereen anders, wat we wel vaak zien is dat je je zowel fysiek als mentaal niet lekker kunt voelen. En na hele lange tijd van stress is het mogelijk dat je ‘Op’ bent. Herken je jezelf in 2 of meer van onderstaande klachten, dan is het waardevol om zo snel mogelijk aan de slag te gaan om je lijf te herstellen en rust in je hoofd te vinden.

~ Moe – Lusteloos – “Op”, alles is teveel – Moeite met ontspannen – Gespannen gevoel in je lichaam – Prikkelbaar, snel geirriteerd – Emotioneel – Stemmingswisselingen – Spierpijn/spanning in nek en schouders – Pijn in of last van de rug – Hoofdpijn – Slecht slapen – Prikkelbare darm – Concentratieverlies – Vergeetachtigheid – Hartkloppingen – Hyperventilatie – Verlaagde weerstand – Onzekerheid – Angst – Brok in de keel – Paniekaanvallen – Gevoel alsof je niet jezelf bent – Maagpijn – Piekeren – Besluiteloosheid – Altijd haast – Eindeloze to-do-list – Schuldgevoel – Onrust – Gejaagd gevoel – Ademhaling hoog in de borstkast – Gebrek aan eetlust of snaaien – Overzicht kwijt en achter de feiten aanlopen – Niet meer kunnen genieten – Steeds minder betrokken bij het leven – Behoefte om alles onder controle te willen hebben – Neiging om je terug te trekken – Je hoofd vol – Overprikkeld gevoel ~

Wellicht herken je jezelf in één van onderstaande situaties:

“Je hebt het druk, je to-do list is lang en is nooit af, je agenda staat vol en je moet weer aan de slag. Je hebt slecht geslapen en eigenlijk ben je te moe en gespannen, maar toch zet je je schouders eronder en ga je door. Je loopt achter de feiten aan, weekenden en vakantie zijn te kort. De spanning in je schouders zit er al een tijdje en je voelt hoofdpijn opkomen. Net wanneer je het echt niet kunt gebruiken, komt er nog een tegenslag op je pad…Het begint met periodes van stress, ontwikkelt zich tot een overspannen gevoel en dan, op een onverwacht moment, ben je helemaal op. Ben je er helemaal klaar mee? Wil je het graag anders? Goed nieuws! Het is op elk moment mogelijk om deze weg van stress en spanning te stoppen. Ben je klaar om je weg terug te vinden naar balans?”
Of..
“Je bent op.. al die tijd lukte het om je nog net door de dag heen te slepen. Maar nu niet meer. Je lichaam voelt zwaar en moe en je kunt je niet meer concentreren. Emoties kunnen je overspoelen. Alleen al de gedachte aan iets ‘moeten’ voelt als het beklimmen van de mount everest. En nu? Hoe kom je hieruit? Gefeliciteerd! Je bent aangekomen in het dal. Het voordeel is dat je vanaf nu alleen nog maar vooruit kunt gaan. Het is belangrijk dat je vanaf nu andere keuzes maakt dan voorheen, keuzes die passen bij jou en je leven.

Ben je klaar voor verandering? Zin om aan de slag te gaan om jouw gezondheid op te bouwen en jouw nieuwe leven vorm te geven?”

Wil je graag aan de slag dan vind je hier meer info over de werkwijze, de tarieven en vergoedingen en het maken van een afspraak.

Hooggevoeligheid

Naar schatting is ongeveer 20% van de mensen hooggevoelig, zij staan (vaak onbewust) extra open voor indrukken. Het kan heel mooi zijn om hooggevoelig te zijn. Je hebt oog voor detail, neemt veel waar en kunt je makkelijk afstemmen.

Echter in het dagelijks leven kan het ook veel uitdaging met zich meebrengen waardoor je je overprikkeld, (chronisch) moe en gespannen kunt voelen. Net alsof je “vol” zit. Hierdoor kunnen ook veelal vage fysieke klachten ontstaan. Mogelijk kom je in een negatieve spiraal terecht waarin de belasting op je geest en je lichaam zich verder opbouwt.

Herken je twee of meer van onderstaande punten, dan is het zinvol om hiermee aan de slag te gaan
– Gemakkelijk overprikkeld raken in een omgeving met veel indrukken (bijvoorbeeld door mensen en/of geluiden)
– Emoties van anderen ervaren en deze op jezelf betrekken
– Je vaak of snel vermoeid of “op” voelen
– Snel last hebben van stress verschijnselen en andere vage fysieke klachten
– Vaak stemmingswisselingen ervaren
– Dat je veel tijd nodig hebt om bij te komen van indrukken/gebeurtenissen (je bent dan graag alleen)
– Dat je je niet altijd begrepen voelt en daardoor dwars doet, of je je terugtrekt
– Moeite hebben om te voelen wie jij bent en wat jouw eigen gevoel is
– Door je gevoeligheid een lager gevoel van eigenwaarde, wat samen kan gaan met verlegenheid

Door de specifieke combinatie van BBRS Acupunctuur en Coaching waarmee ik werk is het mogelijk om je dichter bij jouw eigen kern te brengen zodat je sterker geworteld bent, daarnaast kunnen we de spanning en overprikkeling in je lichaam en je hoofd afvoeren zodat je meer rust ervaart.

Wil je graag aan de slag met het hervinden van jezelf en jouw energie dan vind je hier meer info over de werkwijze, de tarieven en vergoedingen en het maken van een afspraak.

Zwangerschap en voorbereiding op bevalling

Zwanger zijn is bijzonder. In deze periode is het waardevol om extra stil te staan, bij de groei van het nieuwe leventje in je buik, de kracht van je lijf om deze groei en de geboorte tot stand te brengen, de diepgaande emotionele verbinding die ontstaat tussen jou en je kindje en je vernieuwde kijk op je leven en de wereld om je heen.

Er komt best veel op je af, zowel fysiek als emotioneel, het kan heel soepel verlopen maar elke vrouw komt in deze periode uitdagingen tegen en soms vallen deze zwaarder dan je had gedacht of gewild.

Door middel van acupunctuur en coaching kunnen we je lichamelijk en geestelijk ondersteunen, zodat je met zo min mogelijk fysieke ongemakken en zoveel mogelijk rust in jezelf door deze tijd heen komt. Als jij je fijn en ontspannen voelt, komt dit ook de baby ten goede.

Heb je geen klachten, maar wil je graag je zwangerschap en bevalling natuurlijk ondersteunen, dan kun je dit doen door middel van 5 a 6 behandelingen tijdens je zwangerschap. Hiermee ondersteunen we de natuurlijke processen.

Heb je wel fysieke klachten en/of behoefte aan emotionele, psychische begeleiding en/of ligt je baby in stuit of is hij/zij overtijd dan gebruiken we een werkwijze waarmee we de behandelingen precies afstemmen op jouw behoeften.

De behandelingen zijn zacht en veilig voor jou en je baby.

Wil je graag aan de slag dan vind je hier meer info over de tarieven en vergoedingen en het maken van een afspraak.