Blog

Wat is jouw IKIGAI?

Posted by:

Dit keer werd ik geinspireerd door de Japanners. En dan heb ik het niet over hun auto’s of stripverhalen..

Iedereen is geboren met IKIGAI. Wellicht is het wel een van de belangrijkste dingen die we hebben meegekregen. Niet alleen voor onszelf maar ook voor de wereld om ons heen. Een prachtig feit wat ons heel veel geluk kan brengen in ons dagelijkse leven. Maar als we het even niet meer kunnen herinneren kan het soms zelfs een deprimerend gevoel brengen

Maar wat is IKIGAI?!?!?!

IKIGAI is kort gezegd “je reden om op te staan in de ochtend”. Datgene wat je leven een doel en bezieling brengt. Vaak heeft het de vorm van zorgen voor anderen, dit kunnen je dierbaren zijn, je huisdier, een goed doel of jouw bijdrage aan een positieve verandering in de wereld. Als je bezig bent met IKIGAI dan neem je de tijd om de aandacht voor jezelf en jouw zorgen los te laten om voldoening te kunnen vinden in het helpen van anderen. Breng jezelf en anderen geluk door tijd en aandacht te besteden aan jouw IKIGAI.

Mijn IKIGAI is om mensen te helpen, zodat ze zich mentaal en fysiek goed voelen en kunnen leven vanuit hun hart. Dit is mijn drive om steeds meer te leren en te begrijpen zodat ik nog beter van dienst kan zijn.

Wat is jouw IKIGAI?

Ik ben nieuwsgierig en hoop dat je jouw IKIGAI wilt delen om zo anderen te inspireren!

Neem even de tijd om voor jezelf te benoemen wat jij belangrijk vindt en deel het hieronder.

Dankjewel!

 

2

About the Author:

  Related Posts
  • No related posts found.

Comments

  1. iverbiest  september 10, 2012

    Wat mooi omschreven Marieke.. muziek heeft zeker bijzondere waarde voor de mensen. Fantastisch dat je zo je hart volgt en zo’n dankbaar werk doet 😉 !

  2. Marieke  september 6, 2012

    Mijn IKIGAI is het ondersteunen van muzikanten op verschillende vlakken, behalve muzikaliteit door middel van coaching en workshops. Muziek is voor mij en voor vele, vele anderen een bron van inspiratie, troost, herkenning,ontspanning en bovenal een uiting van emoties. Het is tenslotte niet zonder reden dat op grote ‘life events’ zoals bruiloften en begrafenissen muziek ter ondersteuning dient. Maar ook in het dagelijks leven neemt muziek een grote plek in. Tijdens het auto rijden, het doen van de afwas of gewoon ter genot met een dekentje op de bank luisteren naar een prachtige compositie. Wie oh wie geniet er nooit van muziek?

    Het ondersteunen van muzikanten, ze helpen hun weg te vinden in muziekland of ze te ondersteunen in bv podiumangst, geeft mij IKIGAI. Ik kan op die manier mijn liefde voor mensen en mijn passie voor muziek combineren met mijn talent en mijn persoonlijke ontwikkeling.

You must be logged in to post a comment.