Blog

Hoofdpijn; acupunctuur helpt!

Posted by:

Hoofdpijn, een veel voorkomend probleem

Volgens de World Health Organisation heeft bijna 50% van de volwassen zeker eens per jaar last van hoofdpijn. Er zijn veel verschillende vormen van hoofdpijn variërend van de doffe vage hoofdpijn bij o.a. vermoeidheid tot de heftige intense pijnen van migraine of clusterhoofdpijn. Steeds meer mensen hebben regelmatig momenten van hoofdpijn of zelfs constant pijn.

Invloed op dagelijks leven

Pijn kost vaak veel energie en kan vermoeidheid veroorzaken. Wanneer je hoofdpijn hebt kun je vaak minder goed concentreren, heb je mogelijk last van prikkels als teveel licht, geluid of drukte. Het leven voelt soms een stuk zwaarder aan. Deze pijn kan het functioneren in het dagelijks leven erg moeilijk maken. Zo blijft minder ruimte over om je goed te voelen en te genieten.

 

Waarom voelen we pijn?

Wanneer het lichaam goed functioneert, ervaren we doorgaans geen pijn. Als er wat mis gaat of het lichaam wat nodig heeft zal het een signaal geven. Dit kan vermoeidheid zijn, dorst of honger, maar ook pijn. Pijn is vaak een teken van spanning, een blokkade, overbelasting of zelfs stress. Hoe dan ook, het is een signaal om aandacht aan te besteden. Eigenlijk net zo als wanneer het olielampje in je auto rood oplicht. Wat doe je dan? Stoppen, zoeken naar de oorzaak en deze oplossen.

De oplossing

Een veelgebruikt middel is pijnstilling en helpt vaak erg goed op dat moment, maar vaak komt de pijn later terug. Je kunt er dan voor kiezen om weer pijnstillers te nemen. Voor een kortere tijd is dit vaak geen probleem, maar het liefst wil je voorkomen dat je afhankelijk wordt.

Als we de oorzaak van de pijn begrijpen en  aanpakken, kunnen we deze verminderen of zelfs helemaal oplossen. Hierdoor zal de hoofdpijn afnemen en zul je merken dat je je ook op andere vlakken beter gaat voelen.

Acupunctuur helpt

Om een goed beeld te krijgen van de oorzaak van je hoofdpijn wordt gestart met een uitgebreide diagnose. In het gesprek wordt gevraagd naar het verloop en de aard van je klachten en hoe je emotioneel in je vel zit. De traditionele Oosterse diagnose wordt gesteld door middel van het observeren van de tong en het voelen van je polsslag. Als laatste maken we een scan, meten is weten. In de grafiek van deze scan komt duidelijk naar voren waar de focus van de behandeling dient te liggen.

Op basis van dit complete beeld wordt een acupunctuurbehandeling samengesteld. Er worden kleine naaldjes gezet op de punten die voor jou op dat moment de sterkste werking hebben. Waar nodig werken we met massage om spanning en pijn te verlichten. Meestal merk je na 2 tot 4 behandelingen al een duidelijk verschil.

Kortom; hoofdpijn is niet iets waar je voor altijd mee rond hoeft te lopen. Luister naar het signaal van je lijf en los de oorzaak op, dan voel je je al snel stukken beter. 

Heb je nog vragen of wil je graag langskomen in de praktijk, bel dan 06 – 43 99 83 86 of mail naar info@pinklotus.nl

Warme groetjes,

Ine

 

0

About the Author:

  Related Posts
  • No related posts found.

You must be logged in to post a comment.